PHOE is er trots op dat we aan maar liefst 6 studenten het diploma Energiebeheer konden uitreiken! Na 1 jaar intensief studeren, in de avonduren klassikaal of online lessen volgen is de opleiding afgerond en het diploma behaald. PHOE feliciteert alle geslaagden van harte. De online diploma-uitreiking was op vrijdag 5 februari 2021.
De opleiding Energiebeheer gaat verder onder de naam opleiding ‘Introductie Energiekunde’. Deze post-hbo-opleiding richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Er is aandacht voor conversie-, transport- en opslagprocessen, elektriciteit, stoom, bouwfysica, verlichting en verwarming.

Na de opleiding Introductie Energiekunde bestaat de mogelijkheid om de ontbrekende kennis op het gebied van systeemleer en adviesvaardigheden in te brengen. Dit betreft inzicht in de samenhang tussen afzonderlijke kennisgebieden en vaardigheid in het tot stand brengen van een gespecialiseerd (energie)advies. Bij de een-op-een opleiding Energieconsulent krijgt de kandidaat een persoonlijke studiebegeleider toegewezen.

De opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretisch deel betreft het verwerven van inzicht in de samenhang tussen de vakgebieden Energie, Economie en Milieu. Het praktisch deel betreft een gespecialiseerde praktijkopdracht die veelal gericht zal zijn op het oplossen van een energievraagstuk.
Voor meer informatie kijk op de pagina Energieconsulent.