Opleidingen

Energieconsulent

In de opleiding Energieconsulent wordt de kennis uit de opleiding Introductie Energiekunde geïntegreerd en de ontbrekende kennis op het gebied van systeemleer en adviesvaardigheden geleerd.
Dit betreft inzicht in de samenhang tussen afzonderlijke kennisgebieden en vaardigheid in het tot stand brengen van een gespecialiseerd (energie)advies. Bij de een-op-een opleiding Energieconsulent krijgt de kandidaat een persoonlijke studiebegeleider toegewezen.

De opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretisch deel betreft het verwerven van inzicht in de samenhang tussen de vakgebieden Energie, Economie en Milieu. Het praktisch deel betreft een gespecialiseerde praktijkopdracht die veelal gericht zal zijn op het oplossen van een energievraagstuk.

FedEc Register Energieadviseur
De studieresultaten worden vastgelegd in twee scripties die de kandidaat verdedigt voor een examencommissie. Geslaagden kunnen zich laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur FedEC en mogen de erkende titel ‘rea’ achter hun naam gebruiken.

  • Start: op elk moment van het jaar
  • Studieduur: 1 – 2 jaar
  • Investering: € 4.794,- excl. btw en lesmateriaal

We bieden online informatieavonden aan. Je krijgt dan de gelegenheid om meer te leren over deze opleiding en om er vragen over te stellen. Wil jij erbij zijn? Meld je snel aan! De volgende informatieavond staat nog niet gepland. Voor informatie neem contact op met [email protected]

Info

In het kort over deze opleiding

Voor wie:

Deelnemers zijn veelal hoog gekwalificeerde (energie)adviseurs, die werkzaam zijn als beleidsmaker, consultant, energiemanagers, adviseurs van complexe energievraagstukken.

Vooropleiding:

Het bezit van een post-hbo-diploma van de opleiding Introductie Energiekunde (voorheen Energiebeheer) of gelijkwaardig, al dan niet aangevuld met extra lesavonden, alsmede tenminste vier jaar relevante beroepservaring. Bij twijfel kun je advies inwinnen bij een van de studiebegeleiders.

Studieduur:

De literatuurstudie vereist ongeveer 100 uur studiebelasting. Het uitvoeren van opdrachten en het rapporteren van de praktijkscriptie neemt ongeveer 300 uur in beslag.
De gehele opleiding dient binnen anderhalf jaar te worden afgerond.

Wanneer?

De opleiding Energieconsulent kan op elk moment van het jaar starten. De kandidaat krijgt een persoonlijke studiebegeleider toegewezen.

Investering:

De kosten voor de opleiding Energieconsulent bedragen € 4.794,- excl. btw en lesmateriaal*. 

* Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld, dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.

GelijkWaardigheidsVerklaring Energieconsulent

De FedEC (Federatie van EnergieConsultants) is eigenaar van de titel Register Energie Adviseur (afgekort ‘rea’). Leden van FedEC die hiervoor in aanmerking komen worden ingeschreven in het register en mogen de beschermde titel ‘rea’ achter hun naam zetten.

Er zijn drie manieren om de titel rea te mogen voeren:

  • hij/zij is geslaagd voor de opleiding Energieconsulent
  • hij/zij is geslaagd voor de TopTech studie Master of business in energy systems
  • op basis van een GelijkWaardigheidsVerklaring.
    Hiervoor dient een aanvraag te worden ingediend bij de Stichting PHOE. De Stichting PHOE beoordeeld op basis van ingediende documenten en een interview of een GelijkWaardigheidsVerklaring kan worden afgegeven.

Zie ook de website van FedEc: Register Energie Adviseur (rea) – FedEC

 

Onze partners

Het TEG en PHOE

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op

Contact

PHOE secretariaat (Het Branche Bureau)
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Telefoon

035 - 542 75 29

E-mailadres

[email protected]