Opleidingen

Energieconsulent

Na de opleiding Introductie Energiekunde bestaat de mogelijkheid om de ontbrekende kennis op het gebied van systeemleer en adviesvaardigheden in te brengen. Dit betreft inzicht in de samenhang tussen afzonderlijke kennisgebieden en vaardigheid in het tot stand brengen van een gespecialiseerd (energie)advies. Bij de een-op-een opleiding Energieconsulent krijgt de kandidaat een persoonlijke studiebegeleider toegewezen.
De opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretisch deel betreft het verwerven van inzicht in de samenhang tussen de vakgebieden Energie, Economie en Milieu. Het praktisch deel betreft een gespecialiseerde praktijkopdracht die veelal gericht zal zijn op het oplossen van een energievraagstuk.

De studieresultaten worden vastgelegd in twee scripties die de kandidaat verdedigt voor een examencommissie. Geslaagden kunnen zich laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur FedEC en mogen de erkende titel REA achter hun naam gebruiken.

  • Start: op elk moment van het jaar
  • Studieduur: 1 – 2 jaar
  • Locatie: Gooimeer 4-15, 1411 DC Naarden

Info

In het kort over deze opleiding

Voor wie:

Deelnemers zijn veelal hoog gekwalificeerde (energie)adviseurs, die werkzaam zijn als beleidsmaker, consultant, energiemanagers, adviseurs van complexe energievraagstukken.

Vooropleiding:

Het bezit van een post-hbo-diploma van de opleiding Introductie Energiekunde (vh Energiebeheer) of gelijkwaardig, al dan niet aangevuld met extra lesavonden, alsmede tenminste vier jaar relevante beroepservaring. Bij twijfel kunt u advies inwinnen bij een van de studiebegeleiders.

Studieduur:

De literatuurstudie heeft een omvang van circa 100 uur studiebelasting. De uitvoering van opdracht en rapportage van de praktijkscriptie heeft een omvang van circa 300 uur studiebelasting. De opleiding dient binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar afgerond te zijn.

Wanneer?

De opleiding Energieconsulent kan op elk moment van het jaar starten. De kandidaat krijgt een persoonlijke studiebegeleider toegewezen.

Investering:

De kosten voor de opleiding Energieconsulent bedragen € 3.775 excl. btw*. Dit is exclusief lesmateriaal.

* Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld, dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.

Onze partners

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op

Contact

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Telefoon

035 - 542 75 29

E-mailadres

[email protected]