Op 8 maart hebben 19 studenten van de opleiding Introductie Energiekunde Strijp-S in Eindhoven bezocht als excursie behorend bij de opleiding. De opleiding bestaat uit 22 lesdagen met als afsluiting een excursie.

Strijp S is een buurt en voormalig bedrijventerrein in het stadsdeel Strijp in Eindhoven. Het terrein behoorde toe aan elektronicaconcern Philips. De biomassa centrale (2016) met twee warmtebuffers van Ennatuurlijk voorziet o.a. deze wijk in warmte.

In Strijp-S heeft Stijn Kusters van SDK Vastgoed de studenten geïnformeerd over de gebiedsontwikkeling. Aan de hand van een maquette werd een goed beeld gegeven van alle ontwikkelingen die in de afgelopen jaren voltooid zijn en van de ontwikkelingen die nog gaan komen.

Vervolgens hebben de studenten doorgewandeld naar de biomassa centrale van Ennatuurlijk. Bij Ennatuurlijk zijn we ontvangen door Carlo Biemans en Wouter Schoneveld. Zij hebben de studenten rondgeleid en geïnformeerd over de biomassa centrale.

De biomassa centrale voorziet in 60% van de warmtevraag van Strijp T/Strijp S/Vredenoord. De centrale wordt gestookt op lokale houtsnippers.

Via de warmtekaart kan je het warmtenetwerk inzien.