PHOE-excursie naar het Rijksmuseum

Op 23 maart hebben studenten van de opleiding Introductie Energiekunde het Rijksmuseum bezocht als excursie behorend bij de opleiding. Het Rijksmuseum heeft het 5-sterren BREAAM-certificaat (hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat) behaald en heeft o.a. een WKO-installatie.
De studenten hebben zich van te voren ingelezen over relevante informatie omtrent het Rijksmuseum, ter plekke hebben de studenten een presentatie gekregen van Birque Sibbing en Gerrit Engberts. Beiden werkzaam bij het Rijksmuseum, afdeling Gebouwenbeheer en Techniek én beiden ook afgestudeerden van de PHOE-opleiding Introductie Energiekunde (voorheen Energiebeheer).

In de presentatie werd verdere informatie gegeven over de verschillende panden en het terrein dat behoord bij het Rijksmuseum. Het pand (gebouwd in 1885) heeft verschillende uitdagingen omtrent het verduurzamen. Het proces omtrent het verkrijgen van het BREAAM-certificaat werd toegelicht.
Daarna hebben de studenten een rondleiding gekregen door het pand en in de ondergrondse ruimte waar de installaties te zien zijn. O.a. het gebruik van het WKO-systeem, de koeltoren, warmtepompen en de luchtbehandelingskasten werd getoond en toegelicht.

Het Rijksmuseum is continue bezig met verduurzaming. In 2017 ontving het Rijksmuseum al het 4-sterren BREEAM-certificaat. De 5e ster heeft het museum verkregen door een hoge ‘score’ op het onderdeel beheer, met name van water, energie en afval.
Het hoofdgebouw en het Atelier- en Bureaugebouw zijn aan elkaar gekoppeld zodoende kan de rest-warmte van het hoofdgebouw gebruikt worden om het Atelier- en Bureaugebouw te verwarmen.
Daarnaast werkt het Rijksmuseum aan; het scheiden van afval, gebruik van groene energie, milieubewust en duurzaam inkoopbeleid, reizen met fiets of openbaar vervoer wordt gestimuleerd en de eigen medewerkers worden geïnformeerd met tips over duurzaamheid.

PHOE-excursie Rijksmuseum

Over Stichting PHOE
Stichting PHOE heeft 35 jaar kennis en ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van energie opleidingen. De kracht van de opleidingen ligt in de koppeling tussen theorie en praktijk. Alle opleidingen kunnen ook als incompany opleiding worden verzorgd, afgestemd op de specifieke behoeften binnen uw bedrijf of instelling.

Meer weten?
Ook geïnteresseerd in deze of een andere (in-company) opleiding van PHOE?
Bekijk het volledige opleidingsaanbod op onze website: phoe.nl en download de brochure voor meer informatie: brochures
Of neem rechtstreeks contact met ons op via email: [email protected] of telefonisch: 035 – 542 75 29
Volg ons ook op LinkedIn en Twitter