PHOE-voorzitter Harrie van Hout is op 11 oktober benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van Stichting Post-Hbo Opleidingen in Energie (PHOE) op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen werd de koninklijke onderscheiding aan hem uitgereikt door Jack Mikkers, burgermeester van Den Bosch.
Van Hout kreeg het lintje omdat hij ruim 30 jaar actief is voor PHOE, waarvan de laatste 20 jaar als voorzitter. Hij heeft zich gedurende zijn voorzitterschap ingezet voor het energie-onderwijs in het algemeen, in het bijzonder voor het vak Energiekunde én de opleiding tot geregistreerd Energieconsulent. Door zijn omgeving wordt hij geroemd om zijn continue aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs en zijn vermogen tot het verbinden van diverse partijen.
Energiebesparing is overal
Van Hout zei het enkele jaren geleden al: “Energie heeft de toekomst. Er zijn nog heel veel duurzame slagen te maken in onze wereld, we staan nog maar aan het begin. Elke zichzelf respecterende organisatie zou een goede energieconsulent in huis moeten hebben. Overheden, grote bedrijven, woningcorporaties, noem maar op. Zij moeten op gelijk niveau en op basis van gedegen kennis kunnen sparren met de andere professionals in de energiemarkt.”
Want energie is overal. Pas als je het grote geheel ziet en de onderlinge verbanden ervan snapt, kun je in de praktijk de grootst mogelijke energiebesparingen bereiken. Installaties, licht, bouwtechnische zaken, luchtbehandeling, meet- en regeltechniek, het doet allemaal ter zake en beïnvloedt elkaar. Beschik je eenmaal over een helikopterview, dan kun je een echte energieprofessional worden.
Over PHOE
PHOE is opgericht in 1987 en viert dit jaar haar 35-jarige jubileum. Het mag zich daarom met trots een volwassen opleidingsinstituut noemen met gerenommeerde opleidingen op energiegebied op meerdere niveaus. De Stichting is hét centrum voor hbo-afgestudeerden die zich willen bekwamen in het beroep van energieconsulent. De kracht van de opleidingen van PHOE ligt in de koppeling vanuit de drie T’s – Techniek, Toepassing en Toekomst.