Opleidingen

Inkoop van energie

De Nederlandse energiemarkt is vrij, iedereen kan zijn eigen leverancier kiezen. Concurrentie biedt weliswaar altijd kansen op kostenbesparingen. Of die kansen op kostenbesparingen optimaal worden benut is de vraag. Toch blijft het interessant om scherp en verantwoord in te kopen. Nu de complexiteit van de vrije energiemarkt groter wordt stijgt ook de vraag naar specialisten op dit gebied.

De post-hbo-opleiding Inkoop van Energie is gericht op het inkopen van gas en elektriciteit voor bedrijven en overheden. De opleiding bevat een solide behandeling van de Europese en Nederlandse wet -en regelgeving. Verder zorgen colleges over import en export van gas en stroom en interconnectoren voor meer inzicht in de markt. Duidelijk wordt hoe de handel plaatsvindt, hoe prijzen ontstaan en welke eisen aan contracten kunnen worden gesteld.

De opleiding is verdeeld in drie blokken, wetende: ‘Markt en marktstructuur: het speelveld’, ‘Regelgeving: de spelregels’ en ‘Prijzen en handel: het spel’. Na afloop bent u in staat om een scherp contract af te sluiten met een energieleverancier. Het lesmateriaal bestaat uit het boek ‘Inkoop van Energie’ door drs. E. van Krimpen, een reader met (inter)nationale literatuur, gepubliceerde artikelen en/of door de afzonderlijke docenten geschreven lesstof.

  • Start: in het begin van het kalenderjaar als avondopleiding.
  • Studieduur: 13 dagdelen
  • Investering: € 3.085 excl. btw
  • Locatie: Gooimeer 4-15, 1411 DC Naarden

Info

In het kort over deze opleiding

Voor wie:

Deelnemers zijn veelal personen die betrokken zijn bij het afsluiten van energiecontracten, zoals medewerkers van inkoopafdelingen of energiebedrijven.

Vooropleiding:

Om deel te nemen aan de post-hbo-opleiding Inkoop van Energie is economische kennis op hbo-niveau gewenst. Bij twijfel over de geschiktheid van de achtergrond van de deelnemer is overleg mogelijk.

Studieduur:

De opleiding duurt inclusief tentamens 13 dagdelen. De laatste dag wordt afgesloten met een examen.

Wanneer?

De opleiding start in het begin van het kalenderjaar als avondopleiding.

Investering:

De kosten voor de opleiding Energiebeheer bedragen € 3.085 excl. btw*.

* Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld, dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.

Onze partners

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op

Contact

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Telefoon

035 - 542 75 29

E-mailadres

[email protected]